06 22 30 14 67 info@thaigym.nl

Visie

Het is een sport!
Kick-thaiboksen is een sport. Het allerbelangrijkste bij sport is dat je er plezier van beleefd.
Of je nu net begint met kickboksen of wedstrijdvechter bent, je bepaalt zelf hoe groot jouw inzet is en waar jouw grens ligt.
Thai Gym vindt dat naast de fysieke inspanning ook respect, discipline, samenwerken en doorzettingsvermogen belangrijk zijn.
Al deze elementen zijn tijdens de lessen aanwezig.

Verschil kickboksen en thaiboksen
Wij willen u in het kort de verschillen uitleggen tussen het kickboksen en het thaiboksen. Bij beide vormen wordt er gebruik gemaakt van het klassiek engels boksen. Daarnaast zijn bij het (oorspronkelijk Amerikaanse) kickboksen trappen op het gehele lichaam vanaf de romp en het hoofd toegestaan. Bij het thaiboksen mogen daarnaast ook nog trappen naar de benen (low-kicks) worden gegeven en knieën naar het gehele lichaam. In Thailand zelf gebruikt men ook nog de ellebogen. In Nederland kom dat sporadisch voor bij wedstrijden tussen profvechters op het hoogste niveau. Bij Thai Gym wordt thaiboksen gegeven en wordt er niet met ellebogen getraind, iedereen dient immers de volgende dag nog netjes naar het werk of school te kunnen.

Waarom zal ik gaan kick-thaiboksen bij Thai Gym
Kickboksen is een sport en iedereen heeft zo zijn eigen reden om bij ons te komen trainen. Feit is dat de gevarieerde trainingen elementen bevatten die je zowel sterker maken in de gym maar ook buiten de gym. Naast dat kickboksen gewoon heel leuk is wordt het lichaam sterker en leniger. De kans op blessures, griep en ziekte nemen af. Mentaal gezien voelt men zich ook zekerder en de weerbaarheid neemt toe. Dit straal je uit naar je omgeving. Daarnaast dien je samen te werken met elkaar en ook je doorzettingsvermogen wordt zo nu en dan op de proef gesteld. Ook kan het trainen bij Thai Gym een voorzet zijn om bijvoorbeeld de voeding te veranderen en gezonder te gaan leven.

Hoe ziet een training er ongeveer uit 
Uiteraard is er veel variatie maar van de 75 minuten worden er zo’n 15 minuten aan de warming-up besteed waarna er oefeningen in tweetallen of groepjes worden uitgevoerd, ook kan er met trapkussens, bokspads of bokszakken worden gewerkt. Daarnaast komt natuurlijk het sparren aan bod en wordt er veel met muziek gewerkt. Muziek kan je extra stimuleren waardoor je net dat stapje extra kan zetten. Bij de jeugd zal er meer met spelvormen worden gewerkt.

Wat voor bescherming wordt er gebruikt
Tijdens de trainingen dient elk lid de juiste bescherming te dragen. Deze bestaat uit een bitje voor de mond, bandages voor de handen/polsen, bokshandschoenen, tok voor de heren en scheenbeschermers.

Doelgroep
Bij Thai Gym is iedereen vanaf 9 jaar van harte welkom. Zowel beginners als gevorderden kunnen de lessen goed volgen. De trainer ziet er sterk op toe dat iedereen op het juiste niveau traint. Nieuwkomers worden direct opgenomen en geholpen door de groep omdat discipline en respect voor elkaar bij Thai Gym voorop staat.

Lid worden
Neem contact met ons op om een proefles in te plannen. Als deze les bevalt kun je lid worden. Je dient dan een inschrijvingsformulier in te vullen. Wij hanteren geen jaar of halfjaarcontracten bij Thai Gym. Alles is maandelijks opzegbaar!

Kan ik Kick-thaiboksen naast mijn andere sporten?
Het is bij Thai Gym mogelijk om 1 keer of onbeperkt te trainen per week. Kick-thaiboksen is tevens de ideale aanvulling op andere (vecht)sporten. Denk hierbij aan: uithoudingsvermogen, souplesse, stootfrequentie, trapkracht etc. Bespreek de mogelijkheden met de trainers!

Wat als ik nu ruzie op straat krijg 
Thaiboksen is een sport en hoort thuis in de gym. Mochten er geluiden bij de trainers terecht komen dat er misbruik wordt gemaakt van het thaiboksen buiten de gym dan wordt het lidmaatschap van het betreffende lid met onmiddellijke ingang beëindigd.

Neem contact op

Voor vragen of voor het afspreken van een gratis proefles kunt u hiernaast het formulier invullen. Voor telefonisch of  e-mail contact gebruikt u de contactgegevens onderaan deze pagina.

Wij hopen u snel te mogen begroeten bij Thai Gym Zoetermeer.
    “It’s not whether you get knocked down, it’s whether you get up.
    Vince Lombardi

    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.