Visie

Het is een sport!
Kick-thaiboksen is een sport. Het allerbelangrijkste bij sport is dat je er plezier van beleefd.
Of je nu net begint met kickboksen of wedstrijdvechter bent, je bepaalt zelf hoe groot jouw inzet is en waar jouw grens ligt.
Thai Gym vindt dat naast de fysieke inspanning ook respect, discipline, samenwerken en doorzettingsvermogen belangrijk zijn.
Al deze elementen zijn tijdens de lessen aanwezig.

Verschil kickboksen en thaiboksen
Wij willen u in het kort de verschillen uitleggen tussen het kickboksen en het thaiboksen. Bij beide vormen wordt er gebruik gemaakt van het klassiek engels boksen. Daarnaast zijn bij het (oorspronkelijk Amerikaanse) kickboksen trappen op het gehele lichaam vanaf de romp en het hoofd toegestaan. Bij het thaiboksen mogen daarnaast ook nog trappen naar de benen (low-kicks) worden gegeven en knieën naar het gehele lichaam. In Thailand zelf gebruikt men ook nog de ellebogen. In Nederland kom dat sporadisch voor bij westrijden tussen profvechters op het hoogste niveau. Bij Thai Gym wordt thaiboksen gegeven en wordt er niet met ellebogen getraind, iedereen dient immers de volgende dag nog netjes naar het werk of school te kunnen.

Waarom zal ik gaan kick-thaiboksen bij Thai Gym
Kickboksen is een sport en iedereen heeft zo zijn eigen reden om bij ons te komen trainen. Feit is dat de gevarieerde trainingen elementen bevatten die je zowel sterker maken in de gym maar ook buiten de gym. Naast dat kickboksen gewoon heel leuk is wordt het lichaam sterker en leniger. De kans op blessures, griep en ziekte nemen af. Mentaal gezien voelt men zich ook zekerder en de weerbaarheid neemt toe. Dit straal je uit naar je omgeving. Daarnaast dien je samen te werken met elkaar en ook je doorzettingsvermogen wordt zo nu en dan op de proef gesteld. Ook kan het trainen bij Thai Gym een voorzet zijn om bijvoorbeeld de voeding te veranderen en gezonder te gaan leven.

Hoe ziet een training er ongeveer uit
Uiteraard is er veel variatie maar van de 75 minuten worden er zo'n 15 minuten aan de warming-up besteed waarna er oefeningen in tweetallen of groepjes worden uitgevoerd, ook kan er met trapkussens, bokspads of bokszakken worden gewerkt. Daarnaast komt natuurlijk het sparren aan bod en wordt er veel met muziek gewerkt. Muziek kan je extra stimuleren waardoor je net dat stapje extra kan zetten.

Wat voor bescherming wordt er gebruikt
Tijdens de trainingen dient elk lid de nodige bescherming te dragen. Deze bestaat uit een bitje voor de mond, bandages voor de handen/polsen, bokshandschoenen, tok voor de heren en scheenbeschermers.

Doelgroep
Bij Thai Gym zijn dames en heren vanaf 18 jaar van harte welkom. Ben je tussen de 16 en 18 jaar dan dien je schriftelijke goedkeuring van je ouders te krijgen en van de trainer, de trainer beslist of de jeugdige zowel fysiek als mentaal in staat is de trainingen te volgen. Zowel beginners als gevorderden kunnen de lessen goed volgen. De trainer ziet er sterk op toe dat iedereen op het juiste niveau traint. Nieuwkomers hoeven niet bang te zijn voor een afstraffing bij de eerste les maar worden direct opgenomen en geholpen door de groep omdat discipline en respect voor elkaar bij Thai Gym voorop staat.

Lid worden
Bij Thai Gym zijn dames en heren vanaf 18 jaar van harte welkom. Ben je tussen de 16 en 18 jaar oud dan dien je schriftelijke toestemming van je ouders of verzorgers te hebben. Tevens zal de trainen aan de hand van een proefles bepalen of je zowel mentaal als fysiek in staat bent om aan de lessen deel te nemen.

Kan ik Kick-thaiboksen naast mijn andere sporten?
Het is bij Thai Gym mogelijk om lid te worden voor 1,2 of 3 keer per week. Kick-thaiboksen is tevens de ideale aanvulling op andere (vecht)sporten. Denk hierbij aan: uithoudingsvermogen, souplesse, stootfrequentie, trapkracht etc. Bespreek de mogelijkheden met de trainers!

Wat als ik nu ruzie op straat krijg
Thaiboksen is een sport en hoort thuis in de gym. Mochten er geluiden bij de trainers terecht komen dat er misbruik wordt gemaakt van het thaiboksen buiten de gym dan wordt het lidmaatschap van het betreffende lid met onmiddelijke ingang beëindigd.